Diabetes Viden

Type 1 vs. Type 2

Type 1 vs. Type 2

Karakteristisk for diabetes type 1 og type 2 er et forhøjet blodsukkerniveau som følge af insulinmangel eller manglende virkning af insulinen i kroppen.

Insulin-behandling

Insulin-behandling

Insulin spiller en central rolle i stofskiftet. Ved diabetes type 1 producerer bugspytkirtlen ikke insulin. Den skal tilføres ved hjælp af en insulinbehandling.

Børn & unge

Børn & unge

Type 1 diabetes er den hyppigste stofskiftesygdom hos børn. Takket være moderne behandlingsformer og medicinering kan denne sygdom behandles fint.

Diabetes & Ferie

Diabetes & Ferie

Hvor skal man anbringe alt sit diabetesudstyr – i håndbagagen eller måske hellere i kufferten? Hvordan beskytter man insulin bedst mod varme? Hvad skal man gøre i tilfælde af tidsforskydning?

Komplikationer

Komplikationer

For at undgå at blodsukkerværdierne kommer ud af kontrol under insulinbehandlingen er det vigtigt at kende symptomerne og behandlingsmulighederne.

Følgesygdomme

Følgesygdomme

Hvis blodsukkerniveauet i årevis er forhøjet og ikke normaliseres, kan dette resultere i en række farlige følgesygdomme.

Gestationsdiabetes

Gestationsdiabetes

I folkemunde kaldet graviditetsdiabetes. Opstår hos vordende mødre og ofte uden at blive diagnosticeret, og det er ikke uden risiko for den gravide og babyen.